|
|
||||
|
||||
|
İYi günler.
Ben metin ziya aydın 29/01/1950 doğumluyum. Tc no:16984056650 bağkur no:1117726290 ssk no:0600009121254 benim 1/1/1973 yılında ssk başlangım var ve 1981 de 90 gün, 1982 de 90 gün ve 1987 de 60 gün olmak üzere toplam 24o günlük primim var. 04/10/2000 den itibarende bugüne kadar bağkurumu yatırmaktayım. şu anda iş yerimi kapatmayı düşünüyorum. Askerlik borçlanmasıda yapmak istiyorum. 3,5 yıl daha ssk primi ödeyip ordan mı emekli olayım yoksa geri kalan primimi isteğe bağlı yatırıp bağkurdan mı emekli olayım? Birde benim işyerini açtığım tarih 1991 ama 2000 yılında bağkura başvurdum. Geriye dönelik bu 9 yılı borçlana bilirmiyim? Bağkurdan kısmi emekli olsam yaklaşık ne kadar alırım ve ne zaman emekli olabilirim, sskdan emekli olsam yaklaşık ne kadar alırım ve ne zaman emekli olabilirim? Teşekkürler. |
|
|
||||
|
||||
|
Sızın acılen bagkur a gıdıp askerlık borclanması yapmadan emeklı olmayı denemız gereklı.Verdıgınız verılere gore beklemenıze gerek yok emeklı olabılırsınız. Kısaca bagkur a borcunuzu odeyın emeklı olun.
HAYIRLI OLSUN. IYI GUNLER |
|
|
||||
|
||||
|
Bağkur müdürlüğüne gittiğimde ssk yı ve bağkuru birleştirip askerlik borçlanması yaptığım zaman 3 yıl sonra bağkurdan kısmi emekli olabilirsiniz dediler. Nasıl emekli olacağımı biraz daha açıklaya bilirmisiniz lütfen.
Teşekkür ederim. |
|
|
||||
|
||||
|
Evet zaten ıslemın sonuna kadar gelmıssınız.Emeklılık donemı geldıgınde sıze bagkurdan bos form verıcekler o o formu herhangı bır vergı daıresıne gıtıp kayıtlı olmadıgınıza daır muhur ve sonra emeklı sandıgı na gıtıp orda bır muhur daha sonra yenıden bagkur a gıdıp ıslemlerınızı baslatın ve yaklasık 3 hft ıcınde sımdıkı sıstem daha hızlı oldugundan emeklı olursunuz.En onemlısı gun toplatma ıslemlerınız ve emeklılıge hak kazandıgınızı soylemelerı bagkur da
hayırlı olsun ıyı gunler |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|